Limoncello

 

 

 

 

 

Ulykken forandret livet på godt og vondt. Denne bloggen skal som nevnt tidligere formidle min historie og de opplevelser jeg har hatt med helsevesen, NAV, forsikringssystemet og min kamp for å få et godt og kvalitetsrikt liv til tross for et liv med kroniske smerter. Dette i håp om å kunne hjelpe andre.

 

«Et liv med smerter er hardt og ensomt, men består allikevel av mange gode øyeblikk»

 

En hverdag og et liv med kroniske smerter er til tider veldig hardt og ensomt, men består allikevel av mange gode øyeblikk. Jeg har blitt mye mer opptatt av de små øyeblikkene, de små tingene og verdsetter de gode dagene for alt de er verdt. Jeg synes derfor det er viktig at jeg innimellom den tunge historien også formidler og dele noen av de gode øyeblikkene hverdagen min består av. For de er det faktisk mange av. Som kvalitetstid med barna, venner, familie, naboer, å se et teaterstykke, nyte en god kopp kaffe og en bok, nyte en tur i frisk luft, se en god film, reise, slappe av med deilig musikk i øret, overraske venner med hjemmebakst eller middag – listen er lang….

Så nå etter ulykken vet jeg virkelig å sette pris på å leve i nuet, nyte de gode øyeblikkene og de gode dagene hvor jeg har litt ekstra energi. Nå nærmer julen seg og den ekstra energien jeg har på gode dager bruker jeg til å forberede julen med å lage hjemmelaget konfekt av ulike slag, julesnaps, Limoncello, bakst, gaver og pynt. Mesteparten av dette gir jeg bort til familie og gode venner. Det betyr så utrolig mye å få gi bort og glede noen med noe jeg selv har laget på de gode dagene og de som mottar det blir som regel kjempeglade. Gleden ved å gi til noen som blir glade og takknemmelige for å motta er virkelig et godt og minneverdig øyeblikk som er verdt mange, utallig lange og kjedelige dagene på sofaen.

 

«Å skape små gode øyeblikk for andre er verdt mange dårlige dager på sofaen«

 

Denne uken har jeg begynt å lage Limoncello – italiensk sitronlikør – som skal gis bort til familie, venner og naboer til jul. Jeg kaan ikke vente til den er klar og gleder meg som et barn til å overrekke dem en liten gave med nytelse som kan benyttes og bli til et godt øyeblikk for dem som mottar.

 

For de som er interessert så er dette oppskriften;

 

Limoncello;

16 økologiske sitroner

1 l 60% sprit

 

1l vann

500 gr sukker

 

Vask sitronene i varmt vann.

Fjern skallet med en skarp kniv eller skreller. En må ikke ha med det hvite.

Ha skallet på en flaske eller krykke og hell spriten over.

Sett flasken/glasset på et mørkt og kaldt sted. La den stå 15-60 dager.

 

Kok opp vann og sukker til det blir klart.

Sil spriten fra sitronskallet.

Miks sammen sprit og sukkerlake – smak deg frem.

Hell over på steriliserte flasker.

Settes kaldt – i kjøleskap eller fryser.

 

Sitronene presser jeg saften ut av og bruker den enten til å lage limonade eller fryser den ned som isbiter som jeg senere bruker i vann for å få en frisk smak.