Jeg har bestemt meg for i tillegg til å skrive min historie så vil jeg dele øyeblikk fra min hverdag. For til tross for et liv med kroniske smerter og lav batteri kapasitet – og nå streng kontroll på hvor jeg bruker den lille energien jeg har – så har jeg funnet min måte å ha et godt hverdagsliv. Mye av den gode tiden min tilbringer jeg blant annet på kjøkkenet med å lage god sunn hverdagsmat eller og bake. Det gir meg energi og ufattelig mye glede å lage noe som gleder andre som ungene, familie og venner. Og ikke minst er det deilig å spise sunn hjemmelaget mat selv.
I går lagde jeg deilige Breakfast bars eller frokost-/lunchbarer. Deilige å ha liggende som en enkel frokost eller snacks etter skoletid, trening, mellommåltid. De er veldig enkle å lage og kjempekoselige å gi bort som gave til venner. I tillegg er de glutenfrie. Kan oppbevares lenge.
FROKOST-/LUNCHBARER;
1 bx kondensert melk (397 gr)
250 gr store havregryn
75 gr kokos
100 gr tørket frukt (tranebær, fiken/dadler i biter, rosiner)
125 gr miksede frø (gresskarfrø, solsikkefrø, sesamfrø, linfrø…)
125 gr peanøtter (vanlige eller usaltede, evt mandler eller andre nøtter)
- Varm ovnen opp til 130 gr C
- Ha bakepapir i en form på ca 23 cm x 33 cm
- Varm den kondenserte melken i en gryte
- Bland sammen de tørre ingrediensene og tilsett den varme kondenserte melken. Bland godt.
- Hell blandingen i formen. Trykk den jevnt utover med en slikkepott.
- Stekes i ovnen i ca 1t.
- Avkjøl. Etter 5 minutter skjæres blandingen opp i passende biter.
- Når bitene er avkjølt has de oppi tette bokser/glass for oppbevaring.
- De kan oppbevares i flere uker, men er nok spist opp lenge før det.
Lykke til!
I´ve decided that in addition to tell my story I want to share small moments from my everyday life. Despite a life with chronic pain and a low battery capacity – and now a strict control over where I spend the little energy I have – I´ve found my own way of having a good everyday life. A lot of my good days I spend in the kitchen making healthy everyday food and baking. It gives me energy and lots of pleasure to make something good for the kids family and friends. And not at least I find it delicious to eat home cooked healthy food.
Yesterday I made delicious Breakfast/ Lunchbars. They are nice to keep around for an easy breakfast or a snack after school, gym, work etc. They are very easy to make and lovely to give away as a gift to friends. In importantly they are glutenfree.
Here´s the recipe;
1 can og condensed milk (397 gr)
250 gr rolled oats
75 gr shredded coconut
100 gr dried fruits (cranberries, dades, figs, raisins)
125 gr mixed seeds ( pumkin, sunflower, sesame, lin…)
125 gr peanuts (salted/unsalted, almonds or other nuts)
- Preheat the oven to 130 degrees celcius
- Add greaseproof paper to a ovenproof baking tin ca 23 cm x 33 cm
- Warm the condensed milk in a pan
- Mix together all the other ingredients and add the warm condensed milk. Fold and distribute by using a wooden or rubber spatula.
- Spread the mixture into the tin using the spatula to even it out.
- Bake for 1 hour
- After 5 minutes cut up in pieces.
- When the bars are cold put them in airtight containers.
- They last for weeks, but will be gone long before.