Det å være kronisk syk krever utrolig mye energi av kroppen.  Som kronisk syk hviler en og sover en til tider veldig mye. Allikevel kommer en seg liksom aldri på topp – kroppen blir liksom aldri fulladet med energi – og innimellom har en dager hvor en har absolutt ingen energi overhodet.

«Kroppen kan sammenlignes med et batteri som aldri blir fulladet»

Det har gjennom alle mine år som kronisk syk vært vanskelig å forklare hvor utmattet og sliten kroppen min er og hvor lite energi jeg kan ha enkelte dager. Her forleden kom jeg over en video på nettet som forklarer dette på en utrolig bra måte ved å sammenligne kroppen med et batteri.  Batteriet blir aldri fulladet – noen ganger er det helt oppe på 70-80% – på goder dager – og andre ganger kun på 20% når dagen starter.

Ladetiden har dessverre ingen betydning for hvor mye energi jeg starter dagen med. Selv om jeg har ligget lenge på «lading» – kanskje over flere dager – er jeg ikke garantert å starte dagen utladet eller med hele 70-80% batterikapasitet. Dette gjør det utrolig vanskelig og til tider umulig å planlegge. Noe som er veldig frustrerende for familie og venner men ikke minst meg selv. Dette i seg selv er ofte mer frustrerende enn selve smertene jeg lever med til daglig. Det å aldri kunne planlegge dagene 100%, men heldigvis – hver dag lærer jeg og aksepterer mer og mer kroppens tilstand og lytter til hva den trenger av hvile.

Mange av dere der ute kjenner nok en eller flere som er kronisk syke eller er utmattet. Denne videoen forklarer på en enkel måte hvordan de har det. Håper dere ser den og får en forståelse av hvordan det er å leve med et «ødelagt» batteri som aldri blir fulladet.

Her er videoen;

Kronisk syk – utmattelse – batteri analogi